Latest Event Updates

6 veckor

Posted on

Valparna har fått sina namn, walesiska ord/namn.
B. Alwyn, B. Cariad, B. Eirian, B. Emrys, B. Idris, B. Ilon, B. Reese, B. Aur, B. Siriol!
Tänk vad snabbt tiden går egentligen – om 2 veckor börjar de flytta till sina nya hem. Tills dess så pussar och gosar jag och försöker ge dem nya erfarenheter och möten.
Charley har fått kommit ut och tränat lite – det var en lycklig tjej 🙂 Hon sover inte hos valparna längre men diar dem ca 4 ggr om dagen fortfarande. Katten har blivit nanny och är en väldigt rolig och snäll nanny. Hon älskar valparna.

Advertisements

Valparna snart 2 veckor

Posted on

Den 4 januari såg Charley- Bruce valparna dagens ljus. Nio stycken var de, 7 hanar och 2 tikar varav en tik var gul. Charley var rätt sliten första veckan efter valpningen men nu är hon pigg och gla igen.

Tänk att de imorgon blir 2 veckor! De flesta har öppnat sina ögon och tar sig fram i lådan på ett relativt stabilt sätt 😊

Gott nytt 2019!

Posted on

Gott nytt år!
Charley har idag kommit till dag 58 i sin dräktighet. Hon mår fortsatt bra, kräver speciell mat, kärlek och på promenaderna vill hon gå nära mig. Lådan är på plats och hon blev glad och nöjd att få hoppa i den.

Nu när året har gått så brukar jag reflektera över om mina mål förra året uppfylldes och vilka nya mål jag har inför det nya året.
Snabbt kan jag konstatera att Messi fyllde målen med råge. Målet var att bli B-provchampion, meritera sig på A-prov så han har meriter till stora tävlingar samt vinna Labradorklubbens A-prov. B-provchampion blev han, han fick dessutom (bland många andra resultat) 2 stycken (!!) CERT på A-prov och han vann Labradorklubbens A-prov, kvalade in till ICC, 1:a pris på RM, vann och placera sig på Wtn och mocktrials. Kan inte vara mer nöjd. Målen för detta år är klara och jag hoppas han kan komma i samma form detta år också.

Charleys mål var att få 2x 1 Ökl b-prov, få erfarenhet på mocktrials och få träningsjakter på fältfågel samt en start på A-prov och att bli dräktig. Vi klarade allt förutom starten på A-prov.
Jag har satt många mål för henne 2019 och jag hoppas att vi är nöjda med resultaten sen!

Med Katten har jag inte haft något mål mer än att hon ska bli en trevlig individ och vara läraktig och ha de viktiga egenskaperna. Det har hon uppfyllt ❤ Målen 2019 är också planerade men så som det är med unga hundar kan man inte vara lika kaxig – det viktigaste är att hon ska byggas för framtiden.

Året börjar som det slutade. Valpar väntas!

Snart jul!

Posted on Updated on

Charley passerade 6 veckor i tisdags. Hon börjar bli riktigt rund och fin om sin mage och snart känner jag nog valparna leva om därinne. Det ska bli roligt att se hur många de är och så. Nu går vi bara promenader och myser och i helgen ska vi försöka få upp valplådan. Håll tummar för att allt fortsätter gå bra ❤

Katten har utvecklats till en riktigt fin individ. Hon är lättsam, balanserad och med fint driv. Det ska bli riktigt roligt att fortsätta utveckla henne!

Messi fick en välbehövlig vila på några veckor men har nu börjats träna lite försiktigt igen. Jag tänkte försöka komma med på SGLs sista prov och det blir även vårt sista prov för denna säsong. Messi visar inga tecken att han tänker gå i pension ❤ utan vill nog köra ett år till.

Charley 3 veckor

Posted on

Nu har Charley gått 3 veckor av sin dräktighet och jag är nog ganska så säker på att hon är dräktig. Hennes tuttar står ut, hon vill inte äta och hon har haft slemsträng. Jag vill ändå se om det är en stor eller liten kull så vi kikar med ultraljud i nästa vecka.
Hon tränar på- långa blinda apporter. Mer säker och precis blir hon 🙂