Latest Event Updates

Hösten är här

Posted on

Efter en skön lång sommar så drar andjakterna igång nästa vecka.
Vi har mest varit på Ljusterö under sommaren och hundarna har fått sparsamt med träning som har dragits igång mer och mer.

Jag får flera rapporter om era Blackboundare. Grattis till Ann-Cathrin och Blackbound Rowan som erhöll ett 1:a pris AK i Norge och blev 4:e vinnare på WT AK i danmark.  Marcus och Blackbound Lotus rapporterar att röntgenresultatet visade HD A/B och ED 0/0. Märta och Blackbound Carnock blev fyra på WT ÖKL. Blackbound Keeley och Jenny fick ihop CERT poäng och en fjärde placering. Blackbound Hazel och Andrea fick ihop 94 poäng på AFL WT ÖKL. Stort grattis och bra jobbat till er som också varit ute och startat men kanske inte riktigt nådde toppen.

Charleys valpar har nu blivit 7 månader gamla och vi har haft en träff hittills. Nu är det dags för fler! Datum kommer alldeles strax på fb-gruppen.

Det blir B-provsträning för BB hundar onsdagen den 28 augusti. Vi tränar momenten  -fot efter skytt – enkel markering med bössa – sök – vattenmarkering och vi använder vilt.
Vi håller på ca 3-4 timmar beroende hur många vi blir. Vi startar kl 16:00, det går bra att komma senare. Återkommer om plats men i Stockholms området.

Jag tänkte även hålla en träningsdag i v 38. Mer info kommer!

 

Advertisements

Grattis!

Posted on

Flera av Blackboundare har varit ute på prov. Stort grattis till er alla!!

Blackbound Carnock, Basil och Märta startade på SGL Novice och gjorde ett superfint arbete och placerade sig som 2nd. Stort grattis!!

Blackbound Pendle Hill, Taava klarade sitt första assistanshunds test. Hennes mentalitet testades i olika miljöer. Grattis!!

Blackbound Yarley, Asti och Ann- Marie startade på JRKs juniortest och blev godkänd.

Blackbound Triumph, Cross och Jenny har gjort debut i bruksspår och blev uppflyttade! Grattis!

Blackbound Hazel, Tesla och Andrea startade på JRKs öppenklass och fick utmärkelse! Stort grattis!

Blackbound Pine, Geir och Vibeke gjorde debut i elitklass och blev tilldelade ett 2:a pris! Grattis!!

Blackbound Sabden, Sabden och Jan fick ett 1:a pris ÖKL viltspår! Wow grattis!!

Blackbound Maple, Ilo och Linda gjorde ett fint jobb och blev uppflyttade till elitspår! Grattis!!

Alla valparna har flyttat

Posted on

Min vardag är tillbaka till mina hundars glädje 🙂 Nu blir det lite mer fokus på dem igen.
Jag får fina rapporter om alla valpar – jag uppskattar att ni hör av er!

I söndags var jag på SSRKs östras årsmöte och Messi fick följa med för att ta emot priset för Årets Retriever i avdelningen. Vilken säsong och vilken hund han är!

img_1994

6 veckor

Posted on

Valparna har fått sina namn, walesiska ord/namn.
B. Alwyn, B. Cariad, B. Eirian, B. Emrys, B. Idris, B. Ilon, B. Reese, B. Aur, B. Siriol!
Tänk vad snabbt tiden går egentligen – om 2 veckor börjar de flytta till sina nya hem. Tills dess så pussar och gosar jag och försöker ge dem nya erfarenheter och möten.
Charley har fått kommit ut och tränat lite – det var en lycklig tjej 🙂 Hon sover inte hos valparna längre men diar dem ca 4 ggr om dagen fortfarande. Katten har blivit nanny och är en väldigt rolig och snäll nanny. Hon älskar valparna.

Valparna snart 2 veckor

Posted on

Den 4 januari såg Charley- Bruce valparna dagens ljus. Nio stycken var de, 7 hanar och 2 tikar varav en tik var gul. Charley var rätt sliten första veckan efter valpningen men nu är hon pigg och gla igen.

Tänk att de imorgon blir 2 veckor! De flesta har öppnat sina ögon och tar sig fram i lådan på ett relativt stabilt sätt 😊