Latest Event Updates

Charley och vila för Messi

Posted on Updated on

Charley löper och i fredags kollade jag hennes progesteronnivå och den visade att det hade börjat stiga men att det inte var dags. Nu på morgonen ska jag ta ett nytt prov. 🙂 Jag har annars tränat på med Charley och hon blir säkrare och säkrare på långa blinda apporter. Hon är en grym markör, ligger sig i stort sett alltid på rätt sida av vinden.

Messi och jag startade på RM och vi var med till dag 2, dock så vid ett tillfälle så hoppade han över ett dike och stöp och kom upp haltandes och jag tappade fokus och handlade honom jättedåligt men med tanke på hur han såg ut så var det kanske inte så konstigt. Vi belastades med ett minus på den apporten. Han återhämtade sig och slutförde sina sista uppgifter riktigt fint, bla en runner på en fasanhöna där han fick visa att han är en duktig viltfinnare. Pga av vårt lilla minus så erhöll vi ett 1:a pris precis utanför pallen. Lite trist men så är spelets regler.
Jag strök honom från Nordic Championship och det har varit bra för honom. Han har vilat och återhämtat sig helt ❤

Stort grattis till Blackbound Sabden och husse som blev godkända på anlagsklass i viltspår “bara” 9 månader gammal 🙂 . Även fått rapporter från Blackbound Impalas husse att “Meri” har varit superduktig på eftersöken i höst! Såna rapporter värmer ❤

Advertisements

Messi är i form

Posted on

Åkte ned mot Skåne i torsdags och stannade natten hos Märta för att sedan fortsätta mot ICC i Danmark. Direkt på fredagsmorgonen stannade jag till i ystad där hade JRK ett markprov öppen. Messi jobbade fint med mig hela dagen och fick sin utmärkelse!

ICC blev dock för oss en kortlivad historia. Det sköts en fasanhöna som lade sig och tryckte i en jordskåra. 4 duktiga viltfinnare prövades på fågeln. Ingen fick den och domarna gick ut och plockade fågeln. Alla hundar hade varit i området och två av hundarna stod i stort sett på fågeln men ingen fick ändå tag i den. Så synd att inte få fortsätta i detta välorganiserade arrangemang. Danskarna hade ordnat ett perfekt ICC. Dirk Volders vann! Grattis!

På söndagen startade jag Messi istället på SGL prov i Danmark. Jag handlade honom alldeles för kort och ur vind så vi fick inte tag i den tilldelade fågeln. Ett irriterande avslut. Messi gjorde allt rätt- jag borde ha hjälpt honom.

Idag startade vi på Labradorklubben A- prov. Messi och jag var ett- harmoniska och i perfekt teamwork. Väldigt tillfredställande när vi efter provet blev utsedda som vinnare med CERT. Tack alla för en fin dag och grattis även till Morgan, Asbjörn och bästa kompisen Marie! Marie fick ett 2:a pris och GUNCHOICE. Tjo ho!

Oktober

Posted on Updated on

Inget löp än hos Charley 🙂 vi väntar!
Däremot har det hänt andra roliga saker! Blackbound Rowan har gjort debut i AK i Norge och erhöll ett 2:a pris. Bra jobbat !
Messi och jag startade på praktiskt jaktprov och han skötte sig fint och blev godkänd vilket innebär att han fick en till titel : SEJCH!
Vi startade även på A-prov i fredags och tyvärr så höll jag honom för kort på en fågel vilket innebar att vi fick tacka för vår insats och fick nöja oss med ett 2:a pris. Dock blev han utnämnd till Gun Choice, det är ett riktigt fint pris.
Till nästa helg åker jag och Messi till Danmark och ska delta i ICC. Massor av fina hundar är där- det ska bli riktigt skoj!

Yippie x 2

Posted on

Björn och Pixie (Fionn-Liza) tävlade på Skoklosters working test i helgen som var och i öppenklassen placerade sig på 2:a plats. Super stort grattis!!
104e35a5-5ff0-4d7d-81e8-b7fea9750e5b
Igår startade jag och Messi på A-prov. Messi gjorde riktigt fint jobb på alla sina fåglar och vid 3 tillfällen så eyewipade han ut medtävlande. Jag är så sjukt stolt och nöjd över min duktiga viltfinnare som litar på mig och förstår att vi hjälps åt för att få hem viltet. Vi är ett team!
Tillslut var det bara vi kvar och Messi tilldelades ett CERT.
img_1135

Yippie!

Posted on

Blackbound Carnock aka Basil startade på KKL och erhöll ett 1:a pris! Han hade skött sig exemplariskt och utfört kluriga apporter på ett superfint sätt ♥️ grattis Märta, jag är så glad 🤗

Blackbound Sunbeam aka Bim har flyttat till Louise Adler. Hon kommer fortfarande vara på foder. Lycka till Louise och Pim! ♥️